Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csokis-tahinis tart

Csokis-tahinis tart Egy kis kényeztetésre vágysz csoki formájában? Annyira finoman krémes a tölteléke ennek a tartnak, hogy akár magában is el lehetne fogyasztani egy romantikus film társaságában...

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 100 g finom zabpehely
  • 200 g darált mandula
  • 6 puha aszalt datolya
  • 5 ek. olvasztott kókuszolaj
  • 2 ek. juharszirup vagy agavé szirup
  • 1/4 tk só

A krémhez:

  • 285 g étcsokoládé
  • 355 ml krémes kókusztej 
  • 78 ml tahini
  • 2 tk. agar-agar

A sütőt melegítsük elő 170 fokra ( alsó- és felsősütés).

A tésztához tegyünk minden hozzávalót egy aprítóba és aprístuk finomra pár másodperc alatt. Vegyünk elő egy kivehető aljú tart vagy quiche formát és ha nem tapadásmentes, akkor olajozzuk ki az alját és a szélét is. Nyomkodjuk bele a tésztát egyenletesen a formába úgy, hogy a szélére is egyenletesen jusson.

Tegyünk a sütőbe és süssük kb 20 percet, míg aranybarna nem lesz. Nekem 15 perc alatt barnunlni kezdett az oldala a tésztának, érdemes figyelni, hogy mennyi idő kell az adott sütőben a tésztának.

Ha kész hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben készítsük el a krémet.  Egy lábasba tegyük bele a tejet a csokoládéval, kezdjük melegíteni, majd amikor krémes állagú lett a keverék tegyük bele az agar-agart is. Vegyük le a tűzhelyről és keverjük hozzá a tahini krémet. Várjunk pár percet, majd öntsük bele a krémet a tésztába és tegyük hűtőbe. Legalább 2 órát hagyjuk szilárdulni a krémet, de legjobb, ha egész éjszakát várunk, míg megkóstoljuk a süteményt.
Mindig hűtőhidegen tálaljuk.

 

Csokoládéból én sima étcsokoládét használtam, de nekem kicsit édesnek bizonyult. Ha valaki kevésbé édesre szeretné, akkor legalább 65-70 % -os étcsokoládét válasszon.

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség recept

Keresés