Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Habcsók fészek Húsvétra

Habcsók fészek Húsvétra

Az interneten annyi jópofa és kreatív dolgot lehet találni, hogy győzze az ember idővel és lelkesedéssel, hogy mindent,
amit szeretne megalkosson otthon is.
Ezt az egyszerű habcsók fészket a Williams Sonoma oldalán találtuk és az egyszerűsége miatt azonnal beleszerettünk. 

 

Sütés nélkül is elkészíthetjük Húsvétra ezt a tojásfészket, mivel elég, ha egy cukrászdában vagy boltba veszünk egy adag habcsókkarikát.
Ha mégis lelkesen belevágnánk a sütésbe, akkor itt van egy klasszikus recept.

Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás fehérjéje
  •  só csipet
  • 220 g porcukor
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 1/2 tk. ecet
  • kókuszreszelék
  • kicsi csokitojások
  • díszítéshez: tejszínhab, kókuszreszelék, csokitojás 

Egy keverőtálba tegyük bele a tojásfehérjéket - ha van robotgépünk, akkor annak a táljába . Lehetőleg mind a keverőtál, mind pedig a tojások legyenek hidegek, hogy könnyebben fel lehessen verni.
Kézi mixer vagy robotgép segítségével kezdjük el felverni a tojásokat a csipet sóval. Amikor már habos, adagoljuk hozzá a porcukrot és verjük addig, amíg fényes nem lesz és ha belekanalazunk, akkor a habból csúcsokat tudunk formázni, ami nem enged a formájából. 

Ha eljutottunk idáig, akkor adjuk hozzá az ecetet és a keményítőt.
A sütőt melegítsük elő 95 fokra, a habot tegyük egy habzsákba és 12 mm -es csillag fejjel kb. 7,5 - 8 cm átmérőjű körben nyomjunk fészkeket a habból egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra vagy tepsire.
Tegyük a sütőbe és süssük 90 percig majd zárjuk el a sütőt és hagyjuk száradni a habcsókokat 2 órán keresztül.

Ha készen vannak, akkor töltsünk kis tejszínhabot a fészkekbe, szórjuk meg pirított kókuszreszelékkel és erre tegyük a kis csokitojásokat.

 

recept: williams-sonoma.com

Tartalomhoz tartozó címkék: édesség recept

Keresés