Paul Hollywood egyik könyvéből van ez a recept, de bárhol lehet találni receptet, biztos vagyok benne, hogy bármelyik jó lesz, a körítés hozzá dobja fel igazán, ahogy a mi klasszikus palacsintánkat is.
A hozzávalóknál ki lehet váltani a tejet kókusztejjel, mandulatejjel, vagy a lisztet zabliszttel stb. Lehet, hogy a lisztnél több próálbkozás után lesz tökéletes az eredmény, de aki nem sima lisztet használ minden sütéshez, az már tapasztalhatta ezt.
Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
200 g liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 közepes tojás
300 ml tej
1 ek olvasztott vaj
150 g áfonya
juharszirup
egy kis olaj
1. , Egy nagyobb keverőtálba beleszitáljuk a lisztet és elkeverjük a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük a tejet a tojással, majd hozzáöntjük a liszthez és addig keverjük, míg egy egyenletes tésztát nem kapunk. Végül hozzáadjuk a vajat és az áfonya felét.
2., Egy serpenyőbe melegítsünk fel vajat egy kis olajjal. Ne legyen túl forró a serpenyő, mert gyorsan megégnek a palacsinták. Hagyjuk inkább közepes lángon. Amikor elég meleg a serpenyő adagoluk bele a tésztát egy evőkanál segítségével. Egy - egy pancakehez kb. 1 evőkanálnyi tészta kell. Süssük mindkét oldalát a palacsintának kb. 2-3 percig, addig amíg szép aranybarna nem lesz. Ha úgy látod, hogy kevés az olaj, akkor még nyugodtan pótold.
3., Tálald még melegen a palacsintákat friss áfonyával vagy akár eperrel, ízlés és kedv szerint lényegében bármivel, majd önts rá egy kis szirupot
Fotó és recept: Paul Hollywood How to Bake