Az itthonlét egyik előnye, hogy végre nem kell sehova rohanni. Nem kell azon gondolkodni, mikor kell elindulni otthonról, mennyien lesznek az úton, időben odaérünk-e stb.
Teljes nyugalommal neki lehet állni sütni vagy összegyúrni egy pizzatésztát, amiből akár nagyobb mennyiséget is lehet készíteni, mert kisebb mennyiségekre szétszedve be tudjuk tenni a fagyasztóba és elővenni bármikor, amikor megkívánunk egy finom, kedvünkre összeállított pizzát.
Hozzávalók 1 nagyobb vagy két kisebb pizzához ( Ennek a felét készítettem el és elég volt egy felnőttnek és egy gyereknek és még egy pici megmaradt előételnek vacsorára)
- 3 csésze liszt
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
- víz
Ha van robotgépünk, akkor annak a segítségével is összegyúrhatjuk a tésztát, ha nincs, akkor a kezünk is elég lesz.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és az élesztővel és hozzáadunk 1 csésze vizet és az olajat. Kezdjük el gyúrni a tésztát és ha szükséges, akkor adjunk még vizet a tésztához, annyit, hogy ne legyen túl száraz, de ne is legyen túl ragacsos az állaga ( kicsit legyen csak tapadós). Formázzunk belőle egy sima, kerek labdát, takarjuk le fóliával az edényt és hagyjuk kellni akár több órán át. Ha 6-8 óra is rendelkezésünkre áll, akkor tegyük be a hűtőbe.
Ha csak később szeretnénk felhasználni a pizzát, akkor a kelesztés után csomagoljuk be fóliába és tegyük a fagyasztóba, ahol 1 hónapig is tárolhatjuk.
A megkelt tésztát osszuk 2 vagy több részre, egy kissé belisztezett felületen nyújtsuk ki olyan alakúra, amilyen formában sütni fogjuk. Takarjuk le és hagyjuk állni kb. 20 percet.
Ezalatt az idő alatt melegítsük elő a sütőt 230-240 fokra és készítsük elő a feltéteteket, ízlés szerint.
Mi most egy klasszikus Margherita pizzát készítettünk, paradicsomszósszal, mozarellával, parmezánnal, paradicsomkarikákkal és a bazsalikom helyett medvehagymával.
Kb. 15 perc alatt készre sül a pizza.